16.8.2023 14:49
TPS Juniorijalkapallo ry

TPS:n Alan Ahmed nimettiin U-16-maajoukkueeseen – tuplamaaottelut Ruotsia vastaan edessä

TPS:n hyökkääjä Alan Ahmed on valittu Suomen U16-maajoukkueeseen. Ahmed kuuluu TPS:n GANT-akatemian pelaajiin. 

U16-maajoukkue isännöi Eerikkilässä tällä viikolla pelattavissa tuplamaaotteluissa Ruotsia. Minihuuhkajat ja Ruotsi kohtaavat Eerikkilän Jari Litmanen Areenalla 17. ja 20. elokuuta – kyseessä ovat Suomen ensimmäiset maaottelut reiluun kolmeen kuukauteen. 

– Meillä oli heinäkuun alussa UEFA A -malliryhmäleiri, joten edellisestä tapahtumamme jälkeen ei ole onneksi niin pitkää taukoa. Pelaajat sekä valmentajat ehtivät ladata akkuja kesän aikana, mutta nyt sarjat ovat jälleen pyörähtäneet käyntiin. On mahtavaa päästä jatkamaan töitä joukkueen kanssa taas parin viikon päästä, U16-poikien päävalmentaja Kai Nyyssönen sanoo Palloliiton kotisivuilla. 
 
Minihuuhkajat pelasi edelliset maaottelunsa toukokuussa, jolloin joukkue osallistui Kroatian turnaukseen. Suomi aloitti kahdeksan maan turnauksen 5–2-voitolla Walesistä ja kärsi seuraavassa pelissään 0–2-tappion turnausisännälle. 1–1-tasapeli Etelä-Korean kanssa vei Nyyssösen miehistön pronssiotteluun, jossa Bosnia-Hertsegovina oli vahvempi lukemin 3–2. 
 
– Pelasimme neljä maaottelua viiden päivän aikana, ja aikataulu oli todella tiukka. Joukkue kasvoi turnauksen aikana – pronssimatsin niukka tappio harmitti, mutta siitä on hyvä jatkaa. Teimme turnauksessa maaleja, mutta päästimme niitä liikaa, ja siinä meidän on parannettava. Pystymme olemaan vielä parempia kummassakin boksissa, Nyyssönen näkee. 

Suomen ottelut: 
To 17.8. klo 18.00 Suomi–Ruotsi, Jari Litmanen Areena, Eerikkilä. 
Su 20.8. klo 10.30 Suomi–Ruotsi, Jari Litmanen Areena, Eerikkilä. 

Eerikkilässä pelattavat maaottelut näkyvät suorana ja selostettuna Palloliiton YouTube-kanavalla. Katsomoon on vapaa pääsy.